Een Mary Poppins-stoplicht
NOS NieuwsAangepast

Mary Poppins duikt op in stoplichten

In het Australische stadje Maryborough gaat Mary Poppins voetgangers helpen over te steken. De beroemde Britse nanny is opgedoken in de stoplichten van de stad, compleet met magische paraplu.

De stad gaat vijf stoplichten voorzien van de figuurtjes, ter ere van het Mary Poppins-festival dat vanaf vandaag tot 2 juli wordt gehouden. Ook na het evenement blijven de bijzondere verkeerslichten.

Mary Poppins-auteur P.L. Travers werd geboren in Maryborough. Later verhuisde ze naar Engeland, waar ze vanaf 1932 aan de kinderboekenserie werkte. In 1964 werd het eerste boek verfilmd door Disney.

Supercalifragilisticexpialidocious

Raadslid Paul Truscott van Maryborough is trots op zijn unieke stoplichten. "Het is prachtig om een glimlach op de gezichten van mensen te zien als het hen opvalt."

Truscott hoopt dat er veel over getwitterd zal worden. "Dat mag met #Supercalifragilisticexpialidocious, maar #MaryboroughTrafficLights is misschien makkelijker."

Wereldwijd zijn vaker bijzondere stoplichten ingezet. In het Deense Odense is Hans Christian Andersen te zien, met stok en hoge hoed. In Fredericia, eveneens Denemarken, wordt met kleine soldaatjes een historische slag herdacht.

In 2015 kreeg Wenen in 2015 met homo-stellen ter ere van de Regenboogparade. Die verschenen later ook in Utrecht, waar ook een Nijntje-licht is. De Tsjechische kunstenaar Roman Tyc kaapte stoplichten in Praag door de figuurtjes te laten plassen of poepen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl