Gerco Schröder met zijn paard Glock's Cognac Champblanc in actie tijdens de CHIO van vorig jaar in Rotterdam
NOS SportAangepast

De sport van vrijdag bij de NOS

De liefhebbers van paardensport komen vandaag uitgebreid aan hun trekken bij de NOS. De landenwedstrijd bij het CHIO in Rotterdam is namelijk vanaf 15.00 uur live te zien op NOS.nl.

Vorig jaar won Nederland de FEI Nations Cup en bondscoach Rob Ehrens wil die prestatie vandaag graag evenaren. Namens Nederland komen Marc Houtzager, Gerco Schröder, Harrie Smolders en Jur Vrieling in actie. Maikel van der Vleuten is de vijfde man.

De Nations Cup wordt verreden over twee manches, waarbij per manche de beste drie resultaten tellen. Het commentaar in Rotterdam is van Jan Roelfs en Laurens van Lieren.

Haase in Halle

Robin Haase kan vanmiddag voor de tweede keer van dit jaar de halve finales van een ATP-toernooi bereiken.

De Nederlandse tennisser, die in het grastoernooi van Halle al afrekende met David Ferrer en Dominic Thiem, moet in de kwartfinales dan wel Richard Gasquet verslaan. Een samenvatting is vandaag te zien bij de NOS.

Vooruitkijken

De voetballers bij de Confederations Cup hebben een dagje vrij en bij de Hockey World League hoeven de Nederlandse mannen en vrouwen vandaag ook niet in actie te komen. Dat geeft de ruimte om vooruit te blikken op het weekend, waarin voldoende te beleven is op sportgebied.

Zo kijken we vooruit naar de wegwedstrijd van de mannen en vrouwen bij de NK wielrennen, die komend weekend live te volgen zijn bij de NOS. Ook is er aandacht voor de TT in Assen en voor de Formule 1: Max Verstappen en zijn collega-coureurs rijden vandaag de vrije training voor de Grote Prijs van Azerbeidzjan.

De uitzendingen van vrijdag 23 juni

TijdProgrammaWaar?
13.10 uurLunchjournaalNPO 1
15.00 uurCHIO Rotterdam: Nations CupNOS.nl
18.45 uurSportjournaalNPO 1 en NOS.nl
20.30 uurLangs de Lijn En OmstrekenNPO Radio 1
22.40 uurNieuwsuurNPO 2
00.15 uurJournaal met sportNPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl