Talentenploeg Duitsland niet langs Chilenen

Duitsland-Chili levert geen winnaar op

In navolging van Kameroen-Australië is in groep B van de Confederations Cup ook Duitsland-Chili in 1-1 geëindigd. Zowel Duitsland als Chili heeft na twee wedstrijden vier punten.

Alle vier de landen zijn door de twee remises nog in de race voor een plek in de halve finales.

Alexis Sanchez opende in de Kazan Arena al in de zesde minuut de score namens Chili en op slag voor rust deed Lars Stindl wat terug namens de Duitsers.

Alexis Sanchez nadat hij de score heeft geopend

Puntertje

Sanchez zette Chili met een puntertje via de paal snel op 1-0. Duitsland, dat defensief kwetsbaar bleek en opbouwend zwak was, ontsnapte bij een pegel van Eduardo Vargas op de lat.

Kort voor rust maakte Stindl uit de eerste goede Duitse aanval 1-1. Bij Duitsland liep het na de rust iets beter, al zorgde Chili aanvankelijk nog wel voor meer gevaar. Langzaam verdween echter het venijn bij Chili en omdat Duitsland een gelijkspel niet erg leek te vinden, gebeurde er weinig meer.

Lars Stindl lacht na het maken van de 1-1

Duitsland strijdt allesbehalve in de sterkst mogelijke samenstelling op de Confederations Cup. Ook met veel talenten in de gelederen bood de wereldkampioen de laatste winnaar van de Copa América vooral na rust goed partij.

Drie punten

Duitsland en Chili verdedigen in de laatste speelronde een voorsprong van drie punten op Kameroen en Australië. Die teams speelden donderdag ook gelijk tegen elkaar (1-1).