Vernietigde kunstwerk in psychiatrisch centrum in Venray
In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Psychiatrisch centrum Venray vernietigt kunstwerk

Een psychiatrisch centrum in Venray heeft een kunstwerk vernietigd. Het gaat om een werk van het kunstenaarsduo Les Deux Garçons dat in 2012 voor een tentoonstelling was gemaakt. Volgens de organisator van die tentoonstelling had het werk een waarde van 35.000 euro.

De kunstenaars hadden voor het werk enkele tientallen vrouwenschoenen opgehangen in een ruimte van psychiatrisch centrum Vincent van Gogh. Die ruimte werd vroeger gebruikt om hersenen van dode patiënten te onderzoeken. Het kunstwerk was een ode aan de vrouwelijke patiënten.

Volgens de organisator van de tentoonstelling in 2012 was de afspraak toen dat het kunstwerk zou blijven hangen. Maar toen de organisator onlangs vroeg om het werk te gebruiken voor de nieuwe tentoonstelling Artshoes, bleek het te zijn verdwenen.

Afspraken

Psychiatrisch centrum Vincent van Gogh ontkent volgens de regionale omroep L1 dat er afspraken waren. De organisator zou de afgelopen jaren ook niet meer hebben omgekeken naar het werk.

Voor de tentoonstelling Artshoes die zaterdag in Venray opent, heeft het kunstenaarsduo een nieuwe versie van het kunstwerk gemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl