Staatssecretaris Van Rijn

Van Rijn: rechtszaak om 'maaltijdrel' gaat veel te ver

Staatssecretaris Van Rijn vindt het veel te ver gaan dat het bestuur van een serviceflat ouderen voor de rechter daagt die zelf maaltijden bestellen. Van Rijn reageert op de 'maaltijdrel' in Groningen. De Tweede Kamer wilde dat de staatssecretaris naar Groningen zou gaan om in te grijpen.

Dat heeft Van Rijn niet gedaan, maar hij laat weten dat hij vindt dat de partijen om de tafel moeten. "Ik snap best dat er afspraken gelden in een serviceflat. Maar als er onenigheid is, moet je daar samen in goed overleg uit zien te komen, zonder gang naar de rechter,"

'Hoofd koel houden'

Het bestuur van Stichting Service Vondelflat, wil twee flatbewoners voor de rechter dagen omdat ze eten bestellen dat niet van de vaste leverancier van de serviceflat afkomstig is. Veel senioren bestellen elders eten omdat ze het eten van de huisleverancier niet lekker vinden. Het bestuur eist dat ze de maaltijden van de serviceflat afnemen zoals in hun contract staat en wil met het aanpakken van de twee een voorbeeld stellen.

Van Rijn zegt nu met de betrokkenen contact te hebben gehad. "Mij is verzekerd dat het niet te doen is om een boete of een dwangsom. Betrokkenen moeten gewoon weer met elkaar om tafel. En laten we daarbij het hoofd koel houden."

De staatssecretaris heeft met de Groningse zorgwethouder Ton Schroor contact gehad. Hij zal op korte termijn bemiddelen om te kijken of er een oplossing kan worden gevonden zonder rechtsgang.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl