De Jamaicaanse Elaine Thompson kaapt het olympisch goud op de 200 meter weg voor de neus van Dafne Schippers
NOS SportAangepast

Olympisch kampioene Thompson mist 200 meter op WK

Dafne Schippers is in augustus bij de WK atletiek in Londen van een zware concurrente op de 200 meter verlost. Tweevoudig olympische kampioene Elaine Thompson komt namelijk over anderhalve maand in Londen individueel alleen op de 100 meter uit.

Thompson ontbreekt dit weekeinde op de 200 meter bij de Jamaicaanse kampioenschappen, die tevens als WK-kwalificatiewedstrijden dienen. Ze heeft zich alleen op de 100 meter ingeschreven. Op die afstand is ze als winnares van de Diamond League in 2016 automatisch geplaatst voor de WK.

Tweede op WK achter Schippers

Thompson finishte twee jaar geleden bij de WK in Peking als tweede op de 200 meter achter Schippers. Bij de Olympische Spelen in Rio waren de rollen omgedraaid.

"Dit is de keuze van Thompson zelf", verklaart Warren Blake, voorzitter van de Jamaicaanse atletiekbond in de Jamaican Observer over het feit dat Thompson de kans op een mogelijke dubbel in Londen laat schieten. "Twee jaar geleden hadden we dezelfde situatie voor de WK met Shelly-Ann Fraser-Pryce. Zij liep in Peking toen alleen de 100 meter."

Voldoende concurrentie

Er blijft voor Schippers in Londen voldoende concurrentie over in haar jacht op titelprolongatie. De Amerikaanse Tori Bowie voert momenteel op de 200 meter de wereldranglijst aan met 21,77 seconden. De Amerikanen hebben dit weekeinde ook hun trials voor de WK.

Schippers heeft dit seizoen 22,29 seconden als beste tijd staan. In totaal vijf atletes zijn de afgelopen periode sneller geweest dan de Nederlandse wereldkampioene.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl