Oefening van agenten in opleiding op station Schiedam
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

De politie oefent op station Schiedam: treinreizigers bang

Treinreizigers schrokken vanochtend van het grote aantal agenten in hesjes op station Schiedam, meldt Rijnmond. Bij de poortjes en in de hal stonden agenten met honden.

Het zag er dreigend uit, maar het bleek niet meer dan een oefening. Een "opfrismoment", zoals een politiewoordvoerder het noemt. Volgens een politiewoordvoerder stonden er studenten en reguliere agenten op de perrons.

De agenten in gele hesjes leerden op station Schiedam contact te leggen met het publiek. Ook trainden ze het observeren. Bij de oefening werd een man met verdovende middelen aangehouden.

Veel trainingen - bijvoorbeeld aanhoudingstechnieken - vinden binnen plaats, achter gesloten deuren. "Maar we gaan ook geregeld de openbare ruimte in om in contact te komen met het publiek."

Het huidige tijdsgewricht

De woordvoerder kan zich voorstellen dat treinreizigers "in het huidige tijdsgewricht" bang worden als ze een grote hoeveelheid agenten zien. "We kunnen niet voorkomen dat mensen schrikken. Maar we zijn gewoon benaderbaar, mensen kunnen ons daarover aanspreken."

De oefening heeft enkele uren geduurd en is inmiddels afgelopen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl