Monisha Kaltenborn is weg als teamchef van Formule 1-team Sauber
NOS SportAangepast

F1-renstal Sauber en teamchef Kaltenborn uit elkaar

Teambaas Monisha Kaltenborn is met onmiddellijke ingang vertrokken bij Formule 1-renstal Sauber. De 46-jarige Oostenrijkse verschilde flink van mening met investeringsmaatschappij Longbow Financa over de toekomst van het team.

Kaltenborn, die zelf aandelen in het team bezit, werd in oktober 2012 de eerste vrouwelijke teambaas in de Formule 1. Ze volgde destijds Peter Sauber op, de oprichter van de renstal. De resultaten van het team laten de laatste jaren nogal te wensen over. Pascal Wehrlein veroverde dit seizoen slechts vier WK-punten voor het team. De andere coureur, Marcus Ericsson, is nog puntloos.

Van der Garde

Kaltenborn zorgde in de aanloop naar het seizoen 2015 voor veel opschudding door vier coureurs te contracteren, voor slechts twee stoeltjes. Uiteindelijk kon de Nederlander Giedo van der Garde, ondanks een contract, naar zijn plek bij Sauber fluiten. De renstal moest Van der Garde een forse schadevergoeding betalen.

Sauber verkeerde de afgelopen jaren in financiële problemen. Kaltenborn redde het team vorig jaar door een deal met investeringsmaatschappij Longbow Finance te sluiten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl