Bill Cosby bij de rechtszaal
NOS NieuwsAangepast

Cosby-jury was 10-2: 'Het werd bijna een vechtpartij'

Van de twaalf juryleden in de zaak tegen Bill Cosby waren er tien voor een veroordeling, maar de laatste twee wilden pertinent niet toegeven. "Ze wilden hoe dan ook niet bewegen", zegt een anoniem jurylid tegen ABC News.

De zaak tegen de 79-jarige komiek werd afgelopen zaterdag nietig verklaard omdat de jury er niet uit kwam. Volgens het anonieme jurylid waren tien juryleden ervan overtuigd dat Cosby slachtoffer Andrea Constand in 2004 had gedrogeerd en verkracht. Het OM is van plan de zaak opnieuw aanhangig te maken.

Cosby zelf houdt vol dat Constand vrijwillig benadryl slikte en seks met hem had. Het anonieme jurylid denkt dat daar een kern van waarheid in zit. "Ze heeft de pillen zelf genomen, hij heeft haar niet gedwongen", is de overtuiging van het jurylid. "Ik denk dat hij haar de pillen gaf en toen hij het effect zag, dacht: 'Misschien ga ik wat doen.'"

We werden gek.

Jurylid

Dat Cosby door 57 anderen wordt beschuldigd van seksueel misbruik heeft volgens het jurylid niet meegespeeld in de beraadslagingen. "We hebben het niet over iets anders gehad. Nooit. Niet een keer. Als iemand iets erover wilde zeggen, kapten we dat af."

Volgens het jurylid was het overleg zwaar: meer dan 50 uur in een te kleine kamer. "Je kon niet eens ijsberen. Mensen liepen in cirkeltjes omdat ze gek werden. Mensen barstten in huilen uit." Dieptepunt was een jurylid dat met zijn vuist op de muur inbeukte. "Ik denk dat hij zijn pink gebroken heeft."

"Als we waren doorgegaan, was het op een vechtpartij uitgelopen", meent het jurylid. "Er stonden vijf agenten voor de deur die ons konden horen. Ze bleven maar binnenkomen omdat we al aan het bekvechten waren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl