Het Oranje-kwartet 3x3-basketbal
NOS SportAangepast

'Zuur dat we verloren, we hadden de kans wereldkampioen te worden'

Het is nieuw, spectaculair, wordt olympisch én Nederland is er goed in: 3x3-basketbal. Op de WK in het Franse Nantes pakte de mannenploeg woensdag verrassend zilver.

Natuurlijk overheerste kort na de verloren finale tegen Servië (18-21) nog teleurstelling bij bondscoach Brian Benjamin, maar hij kon ook al snel weer verder kijken. "We mogen heel trots zijn op wat we hier hebben gepresteerd."

In de eindstrijd kwam Oranje net tekort tegen regerend wereldkampioen Servië. "Het is de achtste keer op rij dat we van hen verliezen. De keren hiervoor waren we kansloos. Nu kon het met nog een minuut te spelen alle kanten op", vertelde Benjamin in Langs de Lijn En Omstreken.

"Vorig jaar schakelde Servië ons uit in de kwartfinales, nu zie je dat we met hard werken heel dichtbij kunnen komen. Toch is het zuur dat we verloren hebben, omdat we tegen de beste ploeg ter wereld de kans hadden om wereldkampioen te worden."

De 'nieuwe' sport is klaar om de wereld te veroveren, aldus Benjamin. "Het is een sport van deze tijd. Het is flitsend. En de kleine stadions worden vaak gebouwd in het centrum van een stad. Ook dat maakt het aantrekkelijk."

Servië te machtig voor 3x3-basketballers in WK-finale

En laat het volgende toernooi nu ook alweer snel voor de deur staan: de EK, uitgerekend in Nederland, over twee weken. Op het Museumplein in Amsterdam zal een stadion verrijzen. Benjamin: "We hadden geen betere timing kunnen hebben. Alsof het zo gepland was."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl