Ángel Di María bij Real Madrid

Di María treft schikking in belastingzaak

Ángel Di Maria heeft een schikking getroffen met het Spaanse Openbaar Ministerie in een fraudezaak. De aanvaller van Paris Saint-Germain is akkoord met een boete van twee miljoen euro.

Volgens een Spaanse rechtbank bekent Di Maria schuld aan twee gevallen van fraude van in totaal 1,3 miljoen euro in zijn periode bij Real Madrid in 2012 en 2013. Het ging hierbij om niet betaalde belastingen voor inkomsten uit portretrechten.

Op beide vergrijpen staat een straf van acht maanden gevangenisstraf. Voor celstraf hoeft hij niet bang te zijn. In Spanje hoef je bij een eerste vergrijp niet te zitten bij een gevangenisstraf onder de twee jaar.

Nog meer zaken

De regeling van Di Maria komt in een week waarin Spaanse aanklagers twee andere grote belastingfraudezaken naar buiten brachten. Zowel Cristiano Ronaldo als José Mourinho worden aangeklaagd voor het oplichten van de Spaanse fiscus.

Volgens de Spaanse televisiezender TVE is Cristiano Ronaldo bereid om het bedrag van bijna 15 miljoen euro dat hij niet zou hebben afgedragen aan de belasting, alsnog te betalen om een einde te maken aan de spraakmakende fraudezaak. De 32-jarige Portugees zou hiermee een gebaar willen maken, maar geen schuldbekentenis willen afleggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl