In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Honderden tentamens ongeldig na indrukken brandalarm

Een paar honderd studenten van de Hogeschool Rotterdam moeten tentamens overdoen. Andere leerlingen moeten opnieuw hun afstudeerscriptie verdedigen. De oorzaak is een vals brandalarm.

Het alarm klonk vandaag rond 13.30 uur. Op dat moment waren 250 studenten een half uur bezig met hun tentamen. De school werd onmiddellijk ontruimd. De toetsen, die nog maar half waren ingevuld, werden daarna door de school ongeldig verklaard.

Wie het alarm heeft ingedrukt is niet bekend. Wel is het volgens een medewerker van de school waarschijnlijk dat het een student was. "Maar we weten niet of het per ongeluk of met opzet is gebeurd", zegt de woordvoerder tegen RTV Rijnmond. De schuldige kan "een stevig gesprek en sancties" verwachten.

Overleggen

Alle studenten kwamen na het afgaan van het alarm samen op het schoolplein. Buiten hoorden de leerlingen al dat hun tentamen niet geldig zou zijn. "We hadden buiten natuurlijk kunnen overleggen met elkaar", zegt een student.

Het is nog niet duidelijk wanneer de scholieren hun tentamens opnieuw kunnen maken. "We zijn ons uiterste best aan het doen om voor de studenten op heel korte termijn een nieuw tentamen te realiseren", zegt de medewerker van de school.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl