Tom Boere

Jupiler League-topscorer Boere tekent bij Twente

FC Twente heeft in Tom Boere zijn opvolger voor Enes Ünal gevonden. De 24-jarige topscorer van het afgelopen seizoen in de Jupiler League tekende woensdag een contract voor drie jaar in Enschede.

Boere maakte afgelopen seizoen namens FC Oss 33 doelpunten in 38 wedstrijden in de Jupiler League. Hij kwam eerder uit in de jeugd van Ajax, AA Gent, het Belgische Hoogstraten en FC Eindhoven.

"De eredivisie is natuurlijk een stap hoger voor mij en dat zie ik als een mooie uitdaging om zo zelf ook weer naar een hoger niveau te groeien", aldus Boere op de website van FC Twente.

Tom Boere juicht na een goal tegen Achilles '29

"We zijn blij dat Tom komend seizoen het shirt van FC Twente draagt", zei algemeen directeur Jan van Halst. "Hij heeft vorig seizoen laten zien een echte spits te zijn. Bovendien is Tom een jongen met een goed karakter, die erop gebrand is om ook in de eredivisie te laten zien wat hij in huis heeft."

Afgelopen kwam de van Manchester City gehuurde Ünal tot achttien eredivisiegoals voor Twente. De 20-jarige spits tekende eind mei een vijfjarig contract bij het Spaanse Villarreal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl