Robin Haase
NOS SportAangepast

Sterke Haase zorgt voor stunt en verslaat Thiem

Robin Haase heeft op het grastoernooi van Halle toptienspeler Dominic Thiem verrast. In de tweede ronde versloeg de sterk spelende Nederlander de Oostenrijker met 6-3, 7-6 (7).

Hoewel Thiem - recent nog halvefinalist op Roland Garros - niet bijster goed serveerde en vooral met forehands flink wat missers liet noteren, was de zege toch echt de verdienste van Haase zelf. Hij speelde opmerkelijk rustig, verdedigde en serveerde goed en wachtte geduldig zijn kansen af.

Tiebreak

In de tweede set liet hij nog wel bij 4-4 drie breekkansen liggen en slaagde hij er bij 6-5 niet in de wedstrijd uit te serveren, maar in de tiebreak sloeg Haase alsnog toe. Hij werkte drie setpunten weg en benutte na een dubbele fout van Thiem het matchpoint bij 8-7.

Haase verrast met zege op Thiem in Halle

Daarvoor moest Haase wel tot het uiterste gaan. Met het nodige kunst- en vliegwerk werkte hij eerst nog een setpunt weg van Thiem, die de hele tiebreak de touwtjes in handen had.

Voor Haase is het zijn eerste zege op een toptienspeler sinds Indian Wells 2015, toen hij Stan Wawrinka versloeg.

Gasquet

Voor een plek in de halve finales neemt Haase het op tegen Richard Gasquet, die hij drie jaar geleden nog versloeg in Halle. Dat was zijn enige zege in vijf duels met de Fransman.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl