NOS NieuwsAangepast

Lokale hittegolf in Zeeland en Brabant

In Zeeland en Brabant is sprake van een lokale hittegolf. Op de eerste echte dag van de zomer werd het in Brabant rond 15.10 uur 30 graden. In Zeeland werd die temperatuur al om 14.30 uur bereikt, meldt Omroep Zeeland.

In Nederland wordt van een hittegolf gesproken als het zeker vijf dagen op rij 25 graden of warmer is en als het op drie dagen binnen die periode ten minste 30 graden is.

Op 17 juni hadden de weerstations Gilze-Rijen en Westdorpe een zomerse temperatuur te pakken van respectievelijk 25,3 graden en 25,9 graden. In de rest van het land bleef het toen minder warm, schrijft Omroep Brabant.

Van een landelijke hittegolf is nog geen sprake. Dan moet in De Bilt 30 graden worden gemeten. Ook morgen wordt het nog warm. Op sommige plekken wordt zelfs 35 graden verwacht.

Londen

Vandaag waarschuwde de burgemeester van Londen Sadiq Khan voor smog in zijn stad. Volgens het RIVM heeft dat verder geen invloed op Nederland. "Londen staat erom bekend geen goede luchtkwaliteit te hebben. Maar dat is honderden kilometers verderop. Als wij smog hebben in Nederland dan komt dat met de wind mee uit het Zuid-Oosten, zoals het Ruhrgebied."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl