NOS SportAangepast

3x3-basketbalteams door naar laatste vier op WK

3x3-basketbalsters door naar halve finales op WK

De Nederlandse basketbalsters zijn bij de WK 3x3, de kersverse olympische sport waarbij de teams uit drie spelers bestaan en er in de wedstrijden slechts één basket gebruikt wordt, doorgedrongen tot de laatste vier. In de kwartfinales werd Spanje met 17-13 aan de kant gezet.

De Spaanse vrouwen kwamen in het Franse Nantes flitsend uit de startblokken. Ze bluften Oranje aanvankelijk af met snelle scores en liepen vlotjes uit naar 6-1. Pas toen raakte ook Nederland op dreef. Bij 10-10 was het evenwicht hersteld, waarna Karin Kuijt met enkele tweepunters van buiten de cirkel de doorslag gaf.

In de halve finales, die in het begin van de avond gespeeld worden, moet Nederland het opnemen tegen Rusland.

Oranje-mannen ook naar halve finales

De Nederlandse mannen stonden in de kwartfinales al tegen een Russische tegenstander. Het werd na een enerverend potje 15-13 voor de Orange Lions.

De Russen gooiden veel fysiek in de strijd, die lange tijd gelijk op ging. Halverwege het duel was de stand 8-8. Vanaf 10-10 slaagde Oranje erin een gaatje van drie punten te slaan, maar dat was niet genoeg om freewheelend naar het eind te kunnen gaan. Integendeel, Rusland knokte zich terug tot 13-13.

3x3-basketballers naar laatste vier op WK

Bas Rozendaal bracht Nederland met een ferme dunk weer op voorsprong, waarna er een spannende slotfase volgde. Rozendaal miste een kans om de marge tot twee punten te vergroten, terwijl een Russische tweepunter het netje net niet haalde.

Met nog luttele seconden op de klok benutte Jesper Jobse een van zijn twee vrije worpen, waarmee hij de eindstand op het bord zette. In de halve finales van vanavond is Slovenië de opponent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl