Laurien Leurink (l) en Xan de Waard (r)
NOS SportAangepast

De nieuwe hockeyvrouwen: het is wat speelser

Met het wegvallen van de grote sterren Naomi van As, Ellen Hoog en Maartje Paumen en anderen gaan de Nederlandse hockeysters een nieuw tijdperk in. De EK van dit jaar in Amsterdam (18 t/m 27 augustus) zijn het eerste ijkpunt.

In de aanloop naar dat toernooi speelt Oranje vanaf vandaag de halvefinaleronde van de Hockey World League in België. Om 18.00 uur is Schotland de eerste tegenstander.

"We zijn nog aan het bouwen", zegt de nieuwe aanvoerder Marloes Keetels. "Dat is nu heel belangrijk. Maar op de EK willen we er wel staan met dit team."

'Meer rust nodig dan de rest'

Carlien Dirkse van den Heuvel is een van de routiniers die wel bleef. "Ik merk wel dat ik de oudste ben", aldus de 30-jarige Dirkse van den Heuvel. "Vooral aan de energie in de groep. Af en toe trek ik me even terug. Ik heb wat meer rust nodig dan de rest."

De nieuwe hockeyvrouwen: het is wat speelser

"Het is wat speelser", ervaart ook de 22-jarige Laurien Leurink, lid van de nieuwe generatie. "Dat merk je bij besprekingen, bij grapjes op het veld."

Leurink gaat de routiniers missen, vooral op het veld. "Ze waren allemaal sterspeelsters. Ik heb vooral geleerd altijd alles te geven. Elke procent telt."

Voor bondscoach Alyson Annan biedt de nieuwe selectie een uitdaging én een kans. "Het is een mooie periode voor mij. Ik merk dat ik een nieuwe start kan maken en nieuwe ideeën kan inbrengen. Ik geniet ervan. De dames staan open voor nieuwe dingen."

Programma Oranje halve finales HWL

Woensdag 21 juni Nederland - Schotland 18.00 uur
Zaterdag 24 juni Nederland - Zuid-Korea 18.00 uur
Zondag 25 juni Nederland - China 18.00 uur
Dinsdag 27 juni Nederland - Italië 18.00 uur
Donderdag 29 juni kwartfinales
Zaterdag 1 juli halve finales
Zondag 2 juli finale

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl