NOS SportAangepast

Alle topspelers verliezen op Queen's, zelfs Murray

Het grastoernooi van Queen's is op dag twee beroofd van het eerste, tweede en derde reekshoofd. Andy Murray, Stan Wawrinka en Milos Raonic gingen allen onderuit.

Murray verslikt zich op Queen's in lucky loser

Vooral het verlies van titelverdediger en publiekslieveling Murray kwam hard aan. De Britse nummer een van de wereld moest aantreden tegen de Australiër Jordan Thompson. De lucky loser hoorde pas twee uur voor de partij dat hij mocht spelen en greep de kans met beide handen aan.

Liesblessure Murray?

Toegegeven, vijfvoudig winnaar Murray leek wat last te hebben van zijn lies, maar Thompson (ATP-90) speelde zo nu en dan de sterren van de hemel en benutte zijn eerste matchpoint: 7-6 (4), 6-2.

Jordan Thompson

De Zwitser Wawrinka verloor met 6-7 (4), 5-7 van de Spanjaard Feliciano López en de Canadees Raonic was niet opgewassen tegen de Australiër Thanasi Kokkinakis: 6-7 (5), 6-7 (8).

Prijzengeld

Murray gaf voor zijn wedstrijd aan dat hij zijn prijzengeld van deze week aan de slachtoffers van de brand in het Londense flatgebouw Grenfell Tower zou schenken.

Voor zijn nederlaag in de eerste ronde krijgt hij 13,595 dollar. Als hij het toernooi voor het derde jaar op rij had gewonnen had hij 395,690 dollar ontvangen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl