Roger Federer

Federer op z'n gemakje door, Haase moet van ver komen

In navolging van Robin Haase heeft ook Roger Federer de tweede ronde bereikt van het grastoernooi in Halle. De Zwitser was in 52 minuten klaar met de Japanner Yuichi Sugita: 6-3 6-1.

Federer herstelde zich met zijn zege van de verrassende nederlaag van vorige week tegen Tommy Haas in de eerste ronde in Stuttgart. Daar maakte hij vorige week zijn rentree nadat hij het gravelseizoen had overgeslagen.

Haase knokt zich langs Ferrer

Ook Haase boekte in Halle zijn eerste zege op gras van dit seizoen. De Hagenaar, die vorige week in Rosmalen in de eerste ronde verloor, versloeg de Spanjaard David Ferrer met 3-6, 7-5, 6-3 en kan zich opmaken voor een duel met Dominic Thiem.

Haase klopt voormalig wereldtopper in Halle

Haase had zijn handen vol aan het werktennis van Ferrer, die in juli 2013 nog de mondiale nummer 3 was en inmiddels is afgezakt naar de 37ste plaats.

De Nederlander kwam in de derde set terug van een break achterstand en knokte zich daarna knap naar de winst. Hij deed dat onder meer door na een glijpartij zittend op het gras een forehand te slaan.

Commentaar

Als zoon van een Duitse vader voelt Haase zich thuis in Duitsland, waar hij de eerste jaren van zijn leven woonde. Alleen het Duitse televisiecommentaar bij het toernooi van Halle kan hem niet bekoren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl