Marvelous Nakamba na het winnen van de KNVB-beker

Vitesse verliest Nakamba aan Club Brugge

Marvelous Nakamba vervolgt zijn loopbaan bij Club Brugge. De Belgische club heeft met Vitesse een akkoord gesloten over de transfer van de 23-jarige middenvelder. De Zimbabwaan tekent, als hij de medische keuring doorstaat, voor vier jaar in Brugge. Zijn contract bij Vitesse liep in 2018 af.

Vitesse haalde Nakamba in 2014 op bij het Franse Nancy. In zijn eerste jaar kwam hij tot zes eredivisiewedstrijden en de afgelopen twee seizoenen was hij een vaste kracht met respectievelijk 30 en 31 competitiewedstrijden in de basis (2 goals).

Marvelous Nakamba (l) in duel met PSV'er Andrés Guardado (r)

Met Vitesse won Nakamba afgelopen seizoen de eerste KNVB-beker in de clubhistorie. Bij Club Brugge moet hij de opvolger worden van de 40-jarige Timmy Simons, die weliswaar doorgaat maar minder aan spelen zal toekomen. Bij de nummer twee van het afgelopen seizoen in de Belgische competitie treft Nakamba een andere ex-Vitessenaar, de Braziliaan Claudemir.

Vitesse raakte eerder ook al topscorer Ricky van Wolfswinkel kwijt aan het Zwitserse FC Basel. De bekerwinnaar legde met Thulani Serero (Ajax) en Thomas Bruns (Heracles Almelo) al twee middenvelders vast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl