Verjongd Duitsland in attractief duel voorbij Australië

B-keuze Duitsland begint met zege op Australië

Regerend wereldkampioen Duitsland heeft op de Confederations Cup Australië in een attractief en doelpuntrijk duel met 3-2 verslagen.

De sterk verjongde ploeg van bondscoach Joachim Löw speelde Australië in Sotsji voor rust bij vlagen van de mat en creëerde legio kansen. Alleen Lars Stindl (1-0, van dichtbij) en Julian Draxler (2-1, vanaf de penaltystip) scoorden. Spits Sandro Wagner was vooral ongelukkig in zijn afronding.

Vlak voor rust zorgde Australië uit het niets voor zijn eerste gevaar. Trent Sainsbury (ex-PEC) kopte eerst nog naast, maar Thomas Rogic schoot wel raak, mede dankzij een grabbelende doelman Bernd Leno: 1-1.

Bernd Leno (achtergrond) maakte geen gelukkige indruk

Goretzka

De tweede helft was nog maar enkele minuten oud toen Duitsland door Leon Goretzka de score uitbouwde. Hij scoorde van dichtbij 3-1, na een prachtige dieptepass van Joshua Kimmich.

Duitsland wilde doordrukken, maar het werd weer spannend door een fout van Leno. Hij liet de bal los na een slecht verwerkte vrije trap en Tomi Juric tikte van dichtbij binnen: 3-2. De scheidsrechter deed nog een beroep op de videoscheidsrechter, omdat er mogelijk hands gemaakt zou zijn, maar het doelpunt werd toch goedgekeurd.

In het laatste half uur viel er minder te genieten en vielen er ook geen doelpunten meer.