Brian Harman neemt de leiding op het US Open. Hij gaat de slotdag in met één slag voorsprong op de concurrentie.
NOS SportAangepast

Harman grijpt macht op US Open, maar Thomas steelt show

Brian Harman heeft na de derde ronde van het US Open de beste papieren om de eindzege te veroveren. De Amerikaan ging voor de tweede keer rond in 67 slagen (-5) op het tweede major van het jaar en verdedigt zondag een slag voorsprong.

Harman moet zondag onder anderen Justin Thomas van zich afhouden. Die Amerikaan steeg in de derde ronde naar de tweede plaats dankzij een fenomenale ronde van 63 slagen. Hij is de eerste golfer ooit die erin slaagde om met een dagscore van -9 een US Open-ronde te voltooien.

Prachtige slagen

Thomas profiteerde perfect van de goede omstandigheden in Wisconsin en noteerde liefst negen birdies, één eagle en maar twee bogeys. Hij scoorde niet alleen goed, zijn slagen waren ook nog spectaculair.

Thomas eerste golfer ooit met ronde -9 op US Open

Door de vrijwel perfecte ronde van Thomas, sneeuwde de prestatie van Harman een beetje onder, maar ook zijn dagscore van -5 mocht er zijn. Met zes birdies en een bogey speelde hij zeer constant.

Harman, die op het US Open tot dit jaar nog nooit de cut had gehaald, moet naast Thomas ook Tommy Fleetwood en Brooks Koepka in de gaten houden op de slotdag. Zij liepen noteerden beiden vijf birdies en een bogey op dag drie.

Casey zakt door het ijs

Rickie Fowler en Kim Si-woo doen ook nog mee voor de zege. Paul Casey, die na zaterdag nog gedeeld aan de leiding ging, zakte door het ijs. Twee birdies, twee bogeys en zelfs een triple bogey brachten hem op 75 (+3).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl