Ivo Karlovic
NOS SportAangepast

Karlovic tegen Müller in finale Rosmalen

Ivo Karlovic en Gilles Müller spelen zondag de finale van het grastoernooi in Rosmalen. De Kroaat Karlovic versloeg zijn landgenoot Marin Cilic, terwijl Müller afrekende met het Duitse toptalent Alexander Zverev.

De halvefinalisten waren ook de eerste vier van de plaatsingslijst, maar juist de nummers een en twee sneuvelden vandaag.

Karlovic - als derde geplaatst - schakelde op karakteristieke wijze de hoogst ingeschaalde speler uit. De boomlange Karlovic stapte na twee uur en drie kwartier met twee gewonnen tiebreaks als finalist van de baan: 7-6 (4), 5-7, 7-6 (2).

Müller had een stuk minder lang nodig tegen Zverev, de nummer twee op de plaatsingslijst. Binnen anderhalf uur was de partij beslist: 7-6 (5), 6-2.

Müller verslaat Zverev in halve finales Rosmalen

Dat Müller de eerste ontmoeting tussen de twee spelers won, kwam als een kleine verrassing. Hij is de nummer 28 van de wereld, Zverev staat tiende.

De 34-jarige Müller won bovendien pas één titel in zijn lange loopbaan. Begin dit jaar in Sydney was hij daar de beste. De nog maar 20-jarige Zverev heeft al vier titels achter zijn naam staan. Drie daarvan veroverde hij in 2017.

Het Duitse toptalent kreeg in Rosmalen echter geen grip op de sterk spelende Müller. De Luxemburger kreeg geen enkel breakpoint tegen en stelde een finaleplaats veilig met zijn eerste matchpoint.

Herkansing

Müller verloor vorig jaar in de finale in Rosmalen van Nicolas Mahut. Morgen krijgt hij een herkansing tegen Ivo Karlovic.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl