Actievoerders die solidair zijn met de protesten in het Rif-gebied van Marokko zijn bijeen in de binnenstad van Amsterdam
NOS NieuwsAangepast

Marokkaanse Nederlanders houden protestmars in Amsterdam

Marokkaanse Nederlanders die solidair zijn met de protesten in het Rif-gebied van Marokko, houden een protestmars in de binnenstad van Amsterdam. Het comité Rif Alert! wil met de actie vanmiddag aandacht vragen voor de situatie in Noord-Marokko.

Inwoners protesteren in het Rif-gebied al maanden tegen onrecht en schending van mensenrechten. De regering in Rabat heeft de afgelopen maanden honderden demonstranten opgepakt.

De Marokkaanse-Nederlanders willen via de demonstratie de Nederlandse overheid en de Europese Unie oproepen duidelijk stelling te nemen tegen de handelwijze van Marokko.

Toespraken

De mars in Amsterdam begint op de Dam en gaat naar het Museumplein. Daar is livemuziek en zijn toespraken van allerlei vertegenwoordigers uit de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap.

Ook voor morgen staat een demonstratie gepland in Amsterdam. De Marokkaanse Vrouwen Vereniging Nederland roept op tot solidariteit met de vrouwen van de Rif.

Eerder werd er al in Den Haag en Rotterdam gedemonstreerd tegen de gebeurtenissen in Noord-Marokko.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl