Natalia Vichljantseva
NOS SportAangepast

Vichljantseva en Konteveit strijden om titel in Rosmalen

Natalja Vichljantseva heeft zich op het grastoernooi van Rosmalen voor het eerst in haar loopbaan verzekerd van een plek in een WTA-finale. De 20-jarige Russin was met 6-3, 7-5 te sterk voor de slordige en bij vlagen ongeïnspireerd spelende Ana Konjuh: 6-3, 7-5.

Vichljantseva had al vijf wedstrijden op een rij niet gewonnen, maar deze week heeft ze op het Autotron haar vorm weer gevonden: ze heeft pas één set afgestaan en maakt indruk met haar harde en vlakke groundstrokes.

Na een half uur had de nummer 74 van de wereld de eerste set al op zak na haar enige breakpoint verzilverd te hebben. Even leek het duel te kantelen in de tweede set: Konjuh ging na een achterstand van 3-1 beter spelen, repareerde de break met een lovegame, maar maakte in de slotfase weer een aantal onnodige fouten.

Primeur voor Vichljantseva in Rosmalen

In de eindstrijd neemt Vichljantseva het op tegen Anett Kontaveit, die wordt begeleid door de Nederlandse coach Glenn Schaap. De Estse was in een aantrekkelijk duel van precies twee uur de meerdere van Lesja Tsoerenko uit Oekraïne: 6-3, 6-7 (0), 6-2.

Kontaveit - de nummer 49 van de wereld - leek af te stevenen op een vrij overtuigende zege, maar gaf in de tiebreak niet thuis. Die verloor ze in rap tempo en ze oogde aangeslagen. Schaap kwam de baan op en zette zijn pupil met een pittige peptalk weer op scherp.

In de beslissende set serveerde Kontaveit ijzersterk en ze stond geen enkel breakpoint toe. Ze verloor op haar eerste service maar vier punten.

Vichljantseva en Kontaveit stonden nooit eerder tegenover elkaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl