NOS Nieuws

Trump haalt uit naar 'Cubaanse onderdrukkers', eist hervormingen

Cuba moet concrete stappen zetten op politiek en economisch gebied voordat de VS de relatie met het land wil verbeteren. Dat zei president Trump in een toespraak die al deels was uitgelekt. Trump hield zijn toespraak in de wijk Little Havana in Miami. Hij werd verwelkomd door Cubanen in ballingschap die "viva Trump" scandeerden.

De Amerikaanse president gaat een strenger Cuba-beleid voeren dan zijn voorganger. Volgens Trump zijn de versoepelingen van Obama op het gebied van reizen en handel niet goed voor het Cubaanse volk. "Alleen de Cubaanse overheid wordt er rijker van."

De president wil dat regels voor reizigers beter worden nageleefd, zodat Amerikanen niet meer als toerist naar Cuba kunnen komen. Ook verbiedt hij handel met de machtige Cubaanse strijdkrachten, die vertegenwoordigd zijn in bijna alle takken van de economie op het eiland.​

Amerika wijst de Cubaanse onderdrukkers af.

Donald Trump

De VS wil pas weer onderhandelen met Cuba als politieke gevangenen worden vrijgelaten, dissidenten beter worden behandeld en de vrijheid van meningsuiting wordt gerespecteerd. "Amerika wijst de Cubaanse onderdrukkers af", zei Trump.

Obama ging in 2014 diplomatieke banden aan met het eiland, waar sinds 1961 geen Amerikaanse ambassade meer was. Trump zei in zijn toespraak dat hij de ambassade niet sluit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl