Steven Kruijswijk
NOS WielrennenAangepast

Kruijswijk leeft op in Zwitserland: ik was echt naar de klote

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. In Zwitserland rijdt Steven Kruijswijk weer met de besten mee omhoog. De kopman van Lotto-Jumbo staat derde met vandaag een aankomst bergop. Kan hij winnen? "Ik ga eerst hard die berg op fietsen. Dan zien we wel."

In de Giro d'Italia zou Steven Kruijswijk dit jaar het drama van vorig jaar doen vergeten. "Maar het kwam er door omstandigheden niet uit."

Die omstandigheden waren onder meer twee valpartijen. Eerst in de Ronde van Yorkshire, een week voor de start van de Giro, en daarna aan de voet van de eerste serieuze berg tijdens de Giro.

Hij stapte twee ritten voor het einde af. "Ik was echt naar de klote."

Maagproblemen zorgden er uiteindelijk voor dat Kruijswijk Milaan net niet haalde. Hij stond tiende op dat moment. "Ik heb na de Giro twee weken rust gepakt. Af en toe op de fiets gezeten om mijn lichaam te laten herstellen. Want ik voelde me helemaal niet goed. Ik heb me over een limiet heen gereden. Ik moest elke dag diep gaan om een beetje bij te blijven."

Zijn basisconditie was nochtans goed. "We hebben er naartoe getraind dat ik drie weken top zou zijn in de Giro. Ik denk ook wel dat ik echt goed was. Dat blijkt hier wel."

Hij heeft de afgelopen weken gebruikt om de teleurstelling te verwerken. "Ik heb het nu achter me gelaten. Ik kijk weer vooruit."

Dertien seconden

In Zwitserland moet hij in de resterende drie ritten (aankomst bergop, vlakke rit en afsluitend de tijdrit) dertien seconden goedmaken op twee renners: Domenico Pozzovivo en Damiano Caruso. Beide Italianen blinken niet echt uit in tijdrijden.

"Zondagochtend kunnen we echt gaan kijken wat er mogelijk is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl