NOS SportAangepast

Fowler troeft topzes van de wereld af op openingsdag US Open

Rickie Fowler heeft de leiding gepakt na de eerste dag van het US Open. De Amerikaanse golfer ging op de tweede major van het jaar rond in 65 slagen (-7) en bleef daarmee de Brit Paul Casey en landgenoot Xander Schauffele een slag voor.

Fowler troeft topzes van de wereld af op openingsdag US Open

Fowler legde de basis voor zijn goede dag door drie birdies op zijn eerste vijf holes te slaan. De nummer negen van de wereld, tweede op het US Open in 2014, noteerde in totaal zeven birdies.

Matige start topzes

De topzes van de wereld beleefde geen goede start op de banen van Erin Hills. Titelhouder en de mondiale nummer een Dustin Johnson (+3) moet tien slagen goedmaken op Fowler.

Ook Rory McIlroy (+6), Jason Day (+7), Hideki Matsuyama (+2), Jordan Spieth (+1) en Henrik Stenson (+2) kijken ontevreden terug op hun eerste dag.

Sergio Garcia, in maart winnaar van de Masters, kende wel een redelijke start. Op zijn kaart stond aan het einde van de dag een score van 70 slagen (-2).

Record

De Spanjaard behoorde tot een van de 44 golfers die onder het slaggemiddelde bleven (72 slagen). Dat is een record voor een openingsdag van het US Open.

Joost Luiten doet niet mee aan het US Open. Daarvoor is zijn ranking - hij is nummer 77 van de wereld - niet goed genoeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl