Dafne Schippers gaat als eerste over de finish in Oslo
NOS SportAangepast

Jarige Schippers wint, wordt gediskwalificeerd en wint dan toch

Dafne Schippers heeft bij de Diamond League-wedstrijden in Oslo de 200 meter gewonnen. Maar dat had wel veel voeten in de aarde.

De regerend wereldkampioene maakte een valse start, wat volgens de regels directe diskwalificatie betekent. Maar de Noorse officials gunden de grote publiekstrekker op haar 25ste verjaardag een cadeautje: ze mocht toch van start gaan.

Schippers won daarop de race met een tijd van 22,31. Op grote achterstand eindigde Murielle Ahouré als tweede. Na afloop van de race waren er bloemen voor de jarige job en werd er zelfs gezongen.

Toch werd Schippers even later uit de uitslag gehaald en leek diskwalificatie een feit. Maar aan het einde van de avond kon Schippers toch weer lachen: het besluit werd teruggedraaid en ze won dan toch nog de 200 meter.

Jarige Schippers wint, wordt gediskwalificeerd en wint dan toch

Een valse start op de 200 meter komt hoogst zelden voor. Schippers is in haar carrière één keer eerder vals gestart. Dat was op de 60 meter in Karlsruhe in 2015.

"Er was superveel geluid in het publiek. Ik kon daardoor de starter niet horen", klaagde Schippers na afloop. Over haar tijd was ze wel tevreden. "Voor dit moment is deze tijd oké."

Schippers kon starter niet horen door kabaal in stadion

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl