Leerlingen maken een eindexamen (archief, niet de betreffende school)
NOS NieuwsAangepast

Docent Utrechtse school paste antwoorden examen aan

Op het Instituut Blankestijn, een particuliere school in Utrecht, heeft een docent fraude gepleegd met het Centraal Schriftelijk Examen. De docent paste in het eindexamen antwoorden van leerlingen aan, is gebleken uit onderzoek van de school.

Op de school worden de door de leerlingen ingevulde examens direct gekopieerd. Die kopieën werden later vergeleken met de door de docent nagekeken originele formulieren. Bij die vergelijking bleek dat de docent met de antwoorden had zitten rommelen.

Instituut Blankestijn heeft besloten per direct "afscheid te nemen" van de medewerker, staat in een verklaring. Wat de beweegreden van de docent was, is niet bekend.

Alle leerlingen krijgen de kans om het examen over te doen zonder dat dit geldt als herkansing. Hoe de beoordeling van het examen is aangepast, is niet duidelijk; de school wil er niets over kwijt. Ook op de vraag waarom de kopieën niet worden gebruikt om de examens opnieuw te beoordelen, wil rector Frans van Heijningen niet nader ingaan. "Mijn prioriteit ligt nu bij de leerlingen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl