Enkele spelers van Estudiantes, met uiterst links aanvaller Juan Otero
NOS VoetbalAangepast

Argentijnse voetballer steekt tegenstanders met naald

Een speldenprik. In een wedstrijdverslag wil die term nog weleens passeren. Een metafoor voor een aanval van de ene partij die in het heftigste geval tot een kleine schrikreactie bij de ander leidt, maar verder niet veel om het lijf heeft.

In het Argentijnse voetbal is het echter niet bij die figuurlijke variant gebleven. In de bekerwedstrijd tegen het befaamde Estudiantes belaagde Federico Allende, verdediger van het in een lagere divisie uitkomende Sport Pacifico, zijn tegenstanders daadwerkelijk geniepig met een naald.

Allende deed zijn bekentenis in een radio-interview na het bekerduel, dat uiterst verrassend door de underdog met 3-2 was gewonnen. De spelers van Pacifico hadden thuis een heldenonthaal gekregen na hun stunt in Buenos Aires, maar door de ontboezeming maakte de blijheid al rap plaats voor verontwaardiging.

Beklag

"Om van grote clubs te kunnen winnen, moet je gemeen spelen", lichtte Allende in het interview zijn actie toe. "Zo gaat dat in het voetbal. Ik bleef de aanvallers van Estudiantes prikken met een naald. Voetbal is voor de slimmeriken."

Met name Juan Otero had het moeten ontgelden. In de wedstrijd deed de Colombiaan ook enkele keren zijn beklag bij de scheidsrechter, maar zonder resultaat. "Ik schakelde hem volledig uit", aldus Allende. "Hij zal mij wel haten."

Otero bleek echter niet de enige te zijn die Allende's geprik niet erg kon waarderen. Ook Hector Moncada, de voorzitter van Sport Pacifico, was danig in zijn wiek geschoten. "We zijn verbijsterd", reageerde hij. "Dit incident bezoedelt de knappe prestatie van het team. Ik ben vastbesloten hem weg te sturen bij de club."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl