Onderzoek bij de fiets van de neergestoken krantenbezorgster
NOS NieuwsAangepast

Tien jaar cel en tbs voor doodsteken krantenbezorgster

De man die een Schiedamse krantenbezorgster doodstak, is door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot tien jaar cel en tbs met dwangverpleging. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

De rechter acht doodslag bewezen en noemt de 30-jarige Biko M. extreem gevaarlijk. Telefoongegevens en dna-sporen leveren volgens de rechtbank genoeg bewijs dat hij de dader is. M. heeft de misdaad altijd ontkend.

De Schiedammer stak op 13 mei 2016 krantenbezorgster Anita van Dijk neer. Het 51-jarige slachtoffer werd om kwart over vijf 's ochtends in Delfshaven zwaargewond naast haar fiets met kranten gevonden. Ze overleed een week later in het ziekenhuis. Onder haar nagels, op haar jas en op een deodorantbus werd dna van de dader aangetroffen.

De rechtbank vond het zeer kwalijk dat M. nooit iets heeft gezegd en dat hij niet wilde meewerken aan een onderzoek door gedragsdeskundigen. Gezien zijn chronische psychotische stoornis vindt de rechter tbs met dwangverpleging noodzakelijk. M. kampt al sinds zijn zestiende met psychische problemen en gedwongen opnames.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl