In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

Zestien auto's en geld in beslag genomen bij garagebedrijf

Bij een controle van een garagebedrijf in Wormerveer zijn zeker zestien auto's en een grote hoeveelheid contant geld in beslag genomen.

De politie heeft twee mensen aangehouden op verdenking van witwassen. Een van hen wordt ook verdacht van diefstal en heling. In 2014 werd dezelfde man ook al veroordeeld.

In twee auto's werden verborgen ruimtes ontdekt waarin auto-onderdelen van zeven gestolen voertuigen zaten. Volgens de politie worden dat soort ruimtes vaak gebruikt bij het vervoeren van drugs, geld of wapens.

Gesloten

De politie controleerde de garage omdat er signalen waren dat er dingen gebeurden die niet door de beugel konden.

In dezelfde zaak is ook huiszoeking gedaan in twee woningen in Beverwijk en Wormerveer. Het is niet bekend of daar iets is gevonden, meldt NH Nieuws.

Het autobedrijf is door burgemeester Ruud Vreeman gesloten voor zeker vier weken. "Dit is een schoolvoorbeeld van ondermijning, van vermenging van onder- en bovenwereld die we niet willen", zegt hij. "Het kan niet zo zijn dat argeloze burgers een auto kopen of laten repareren bij een bedrijf dat in feite een dekmantel is voor criminele activiteiten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl