Koning Willem-Alexander, Anton Geesink en Hein Verbruggen, de drie Nederlandse IOC-leden in 2000 bij de Spelen in Sydney.
NOS WielrennenAangepast

Koning Willem-Alexander: Verbruggen was een man met een groot hart

Hein Verbruggen bewoog zich als sportbestuurder jarenlang in de hoogste regionen van de wielersport en de olympische beweging. In 1996 werd hij lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), waar hij in 2008 als erelid afzwaaide.

Zeven jaar lang werkte Verbruggen aan de zijde van koning Willem-Alexander, die als kroonprins van 1998 tot 2005 lid was van het IOC.

De koning reageerde vanochtend op het overlijden van Verbruggen. "Hein Verbruggen leeft in mijn herinnering voort als een man met een groot hart, voor de olympische beweging, voor de wielersport en voor de mensen om hem heen".

Ook Edith Schippers, demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, deelde haar medeleven op Twitter.

IOC-voorzitter Thomas Bach benadrukte de grote verdiensten van erelid Verbruggen voor de internationale sport.

"Hein Verbruggen was een onverschrokken strijder voor de sport", schrijft Bach in een persbericht. "Dankzij zijn enorme engagement en zijn kwaliteiten als manager leverde hij een enorme bijdrage aan het succes van de Olympische Spelen in Peking 2008. Daarvoor zal hij altijd herinnerd worden."

Vandaag zullen de vlaggen bij het hoofdkwartier van het IOC in Lausanne halfstok hangen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl