NOS SportAangepast

Toptienspeler Zverev ziet Rosmalen als 'nieuwe kans'

Alexander Zverev is hard op weg zijn belofte van supertalent in te lossen: de 20-jarige Duitser is inmiddels al de nummer tien van de wereld. Op Roland Garros verloor hij echter in de eerste ronde en daarom verschijnt hij in Rosmalen getergd aan de start.

Top 10-speler Zverev ziet Rosmalen als 'nieuwe kans'

"Natuurlijk had ik verder willen komen, maar ik heb 't achter me gelaten. Dit is 'n nieuwe kans", zegt Zverev in Brabant bij de start van het grasseizoen. "Het is een lastige overgang van de langzaamste ondergrond naar de snelste. Maar ik heb een prima trainingsweek in Londen achter de rug, dus ik ben er klaar voor. Hopelijk kom ik ver."

Zverev wijt zijn snelle uitschakeling op Roland Garros aan vermoeidheid. "In de vijf weken ervoor ging het echt fantastisch. Ik won twee titels: München en het masterstoernooi in Rome. Dus ik baalde wel. Maar ik weet dat vermoeidheid de oorzaak was."

Coming man Zverev laat zich verrassen door Verdasco

De Duitser wordt gezien als toekomstig nummer één van de wereld. Vooralsnog wordt het tennis dit seizoen echter gedomineerd door twee oudgedienden: Roger Federer en Rafael Nadal.

"Helaas voor de tennisfans kunnen Federer en Nadal niet eeuwig doorgaan", zegt Zverev. "Er komt een moment waarop ze stoppen. Dat zal een droevig moment zijn voor iedereen. Het is goed dat de ATP ons talenten promoot, zodat tennis populair blijft als zij stoppen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl