Tien Fransen verslaan Engeland in oefenduel

Frankrijk heeft Engeland in het Stade de France met 3-2 verslagen. De Fransen speelden vrijwel de gehele tweede helft met tien man.

Engeland kwam met een puike aanval en een intikker van Harry Kane al in de negende minuut op 1-0, maar in het vervolg domineerde Frankrijk. Nog voor rust werd het 2-1 via treffers van Samuel Umtiti en Djibril Sidibé. Beiden scoorden nadat de bal bij een redding van Tom Heaton voor hun voeten was gekomen.

Pal na rust kreeg Raphaël Varane rood en mocht Kane vanaf de stip scoren. Maar ook met tien man sneden de Fransen met gemak door de wankele Engelse verdediging. Een klein kwartier voor tijd leverde een van die mooie aanvallen de 3-2 van Ousmane Dembelé op.

Frankrijk en Engeland houden een minuut stilte voor hun oefenduel

Eerbetoon aan Manchester en Londen

Voor de wedstrijd was er in het Stade de France, in aanwezigheid van de Franse president Emmanuel Macron en de Britse premier Theresa May, een eerbetoon aan de slachtoffers van de recente aanslagen in Manchester en Londen.

Bij het betreden van het veld door beide teams speelde de Franse Republikeinse Garde het nummer Don't Look Back in Anger van Oasis. Er was een minuut stilte voor de slachtoffers en de Franse fans zongen mee met het Engelse volkslied God Save the Queen.

In november 2015, toen beide landen elkaar kort na de aanslagen in Parijs op Wembley troffen, werd de Marseillaise meegezongen door de Engelse supporters.