NOS Nieuws

Schiphol gaat Londen voorbij en heeft meeste directe vluchten

Schiphol heeft de meeste directe vluchten van Europa. Het vliegveld is Heathrow in Londen voorbijgestreefd, blijkt uit het jaarlijkse rapport over Europese luchthavens van brancheorganisatie ACI Europe.

Er zijn 20 procent meer bestemmingen met een directe vlucht te bereiken vanaf Schiphol dan tien jaar geleden. Toen stond Schiphol op de zesde plek.

Opvallend is het grote aandeel van budgetmaatschappijen in vergelijking met de andere grote vliegvelden van Europa. Van de alle Schiphol-vluchten wordt 21 procent door dergelijke maatschappijen uitgevoerd, tegen bijvoorbeeld slechts 2 procent op Heathrow en 4 procent op Frankfurt.

Overstappen

Niet alleen directe vluchten, ook de overstapmogelijkheden zijn belangrijk voor een luchthaven. De grote vliegvelden willen allemaal een belangrijke 'hub' zijn. Dat lukt Schiphol in Europa goed: het Nederlandse vliegveld hoeft in 2017 alleen Frankfurt voor zich te dulden.

Ook wat betreft het aantal passagiers heeft Schiphol het afgelopen jaar een enorme groei gezien. Het is nu de op twee na drukste luchthaven in Europa met zo'n 64 miljoen passagiers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl