Rafael Nadal
NOS SportAangepast

'Deed pijn om Nadal te zien afglijden, maar dit is fenomenaal'

Ongelooflijk, waanzinnig, fenomenaal. De superlatieven schieten tekort om het historische succes van Rafael Nadal op Roland Garros te beschrijven.

"Ik bewonder veel dingen van hem", zegt oud-tennisser Pat Cash, die op het tennistoernooi in Rosmalen de Amerikaanse Coco Vandeweghe begeleidt. "Zoals terugkomen op een andere, betere manier."

"Hij was twee jaar geblesseerd en speelde helemaal niet goed. Ik dacht: misschien moet hij ermee ophouden. Ik houd er niet van om kampioenen te zien afglijden. Maar dit succes verdient hij. Het is fenomenaal."

Cash, Sluiter en Haarhuis bewieroken prestaties Nadal

Davis Cup- en Fed Cup-captain Paul Haarhuis: "Dat je Roland Garros tien keer speelt, is al knap. Maar tien keer winnen, dat betekent dat je tien jaar zo bizar goed in vorm moet zijn."

"Dit is ook echt ongelooflijk", beaamt Raemon Sluiter de woorden van Cash. "Ik heb zelf gezien hoe Nadal drie of vier keer Roland Garros won op zondagmiddag en de volgende dag om 12.00 uur op het snelle gras van Queen's alweer returns stond te oefenen. Dat zegt alles over die gozer."

Tijd om te genieten

Ook dit jaar heeft Nadal op Queen's zijn voorbereiding op Wimbledon. Het Londense tennistoernooi begint een week later - op maandag 19 juni - waardoor de Spanjaard meer tijd heeft om van zijn Roland Garros-titel te genieten. En dat deed hij dan ook uitgebreid.

Roland Garros-kampioen Nadal geniet in Parijs van zegetocht

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl