NOS SportAangepast

Zonderland verlegt grens met vijf vluchtelementen achter elkaar

Weer heeft Epke Zonderland een trainingsvideo de wereld in geslingerd waarin hij experimenteert met vijf vluchtelementen. Dit keer doet hij ze zelfs allemaal achter elkaar. Dit is de volgorde: Cassina-Kovacs-Kovacs layout-Kolman-Gaylord 2.

Zonderland turnt vijf vluchtelementen achter elkaar

Na zijn mislukte Olympische Spelen in Rio stond turnen op een laag pitje bij Zonderland. Nu hij een reeks stages heeft afgerond voor zijn studie geneeskunde, traint hij echter weer volop. Met deze video wekt hij een hoop verwachtingen.

Wil hij deze oefening in oktober tonen bij de WK in Montreal? Of aankomend weekend bij de NK? Dat zou groot nieuws zijn, want vijf vluchtelementen achter elkaar is nog nooit vertoond in wedstrijdverband.

Vijf jaar geleden was Zonderland de eerste turner ter wereld die in een wedstrijd drie vluchtelementen achter elkaar op de rekstok voltooide. Die unieke combinatie leverde hem in Londen olympisch goud op.

De Fries experimenteerde daarna met vier vluchtelementen op rij, maar die combinatie vond hij te riskant voor wedstrijden. En in april kwam hij met de 'twee-om-drie-combinatie'. Duidelijk is in ieder geval dat de 31-jarige Zonderland met iets bijzonders bezig is.

In april deed Zonderland de 'twee-om-drie-combinatie'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl