Koen Bouwman

Bouwman wil 'lang prof blijven en vaak aanvallen'

De 23-jarige Koen Bouwman beleefde afgelopen week in het Critérium du Dauphiné de mooiste wielerweek uit zijn loopbaan met het winnen van het bergklassement. Hij verraste in de eerste plaats zichzelf.

"Maar vriend en vijand ook", laat hij weten. "Ik had dit voor die tijd echt niet durven denken. Ik had zoiets van: als ik een of twee keer mee kan zitten, dan zou dat mooi zijn. Dat ik zo mijn naam heb laten vallen, had ik niet durven denken."

In vier van de acht ritten zat Bouwman mee in een ontsnapping. Nadat hij zelfs een etappe had gewonnen, stortte de voltallige internationale wielermedia zich op hem. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt", zegt hij. "Superveel interviews en media-aandacht. En honderden berichtjes. Heel speciaal."

Zijn optreden in de Dauphiné werpt de vraag op wat er nog meer mogelijk is in de toekomst. Maar Bouwman waakt ervoor te hoog van de toren te blazen, bescheidenheid blijft voorlopig het devies.

"Ik hoop dat ik heel lang prof kan zijn en mijn kopmannen kan ondersteunen. Dan zal ik al heel blij zijn. Ik ben iemand die graag aanvalt. Hopelijk kan ik dat vaker doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl