NOS SportAangepast

Nadal zet oom Toni in het zonnetje na La Décima

Als bekroning van hun al bijna dertig jaar durende samenwerking mocht Rafael Nadal de trofee voor zijn tiende Roland Garros-titel ontvangen uit handen van zijn oom Toni. De Spaanse gravelkoning stond erop dat Toni naast hem bleef staan tijdens zijn speech.

Nadal zet oom Toni in het zonnetje na La Décima

"Ik bedank vooral mijn oom, die naast me staat", zei Nadal. "We werken al sinds ik drie ben heel intensief samen. Zonder hem... Ik heb hier nu tien keer gewonnen, met jou is niets onmogelijk. Heel erg bedankt."

Oom Toni is alleen dit seizoen nog coach van zijn neef. Hij wil meer tijd met zijn gezin doorbrengen en zal op Mallorca de Rafa Nadal Academy leiden. Carlos Moyá, nu reeds lid van Nadals begeleidingsteam, zal dan Toni's rol als coach en voornaamste begeleider overnemen.

'Een ongelooflijk gevoel'

Nadat hij La Décima - de betiteling voor zijn tien zeges op Roland Garros - had voltooid, begon Nadal als immer in uiterste bescheidenheid en bijna stamelend aan zijn speech. "Ik loop hier al heel wat jaren rond en dat gevoel is moeilijk te omschrijven. Telkens als ik hier ben, zie ik mensen terug met wie ik een goede band heb. Daarom is dit toernooi lastig te vergelijken met alle andere. Ik draag jullie in mijn hart."

"Op deze baan spelen en de steun voelen die ik van jullie allemaal krijg... Van het publiek dat me dierbaarder is dan alle andere, is ongelooflijk. Heel erg bedankt voor jullie steun, dat was een ongelooflijk gevoel."

Weergaloze Nadal pakt tiende titel op Roland Garros

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl