NOS SportAangepast

FBK-publiek schenkt Hassan 'extra energie' voor imponerende race

Sifan Hassan heeft op indrukwekkende wijze de 1.500 meter gewonnen bij de FBK Games. Bij de internationale atletiekwedstrijd in Hengelo bleef ze met 3.56,14 net boven haar eigen Nederlandse record, dat op 3.56,05 staat.

Hassan mist nipt Nederlands record in Hengelo

Net als donderdag bij de Diamond League-wedstrijden in Rome won Hassan met overmacht. Ruim 4 seconden na haar kwam de Ethiopische Besu Sado als tweede over de streep in 4.00,98. De derde tijd werd gelopen door de Keniaanse Winny Chebet: 4.01,32.

Hassan vertelde na afloop dat ze niet had verwacht zo snel te kunnen lopen na haar zege in Rome. "Ik wist wel dat het laatste rondje snel ging, want de mensen hier gaven me extra energie. Ik wilde extra mijn best doen voor hen en dat is gelukt."

Hassan: publiek gaf me extra energie

Ook al liep ze de snelste tijd van het seizoen op de 1.500 meter, helemaal tevreden was de 24-jarige atlete toch niet. "Vooral dat laatste stukje moet beter", vertelde Hassan. "In de eindsprint moet ik veel meer snelheid krijgen."

Koster en Verstegen

Maureen Koster (4.09,47) en Sanne Verstegen (4.07,90), de andere twee Nederlandse atletes die in actie kwamen op de 1.500 meter, noteerden respectievelijk de vijftiende en twaalfde tijd.

Zowel Hassan als Koster is al verzekerd van een startbewijs voor de WK atletiek, begin augustus in Londen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl