Bo Bendsneyder
NOS SportAangepast

Bendsneyder vijftiende in Barcelona, Dovizioso wint MotoGP

Bo Bendsneyder is bij de Grand Prix van Catalonië op zijn KTM-motor als vijftiende gefinisht in de Moto3-klasse. Het leverde de 18-jarige Rotterdammer één punt op voor de WK-stand, waarin hij op de veertiende plaats terug te vinden is.

De race op het circuit van Barcelona werd gewonnen door ranglijstaanvoerder Joan Mir. De Spaanse Honda-coureur, die zijn vierde zege van het seizoen kon bijschrijven, wist zijn Italiaanse rivaal Romano Fenati (eveneens Honda) net achter zich te laten. Het gat in de WK-stand tussen beide motorrijders bedraagt inmiddels 45 punten: 133 om 88.

Dovizioso klopt Spaanse concurrentie

Andrea Dovizioso ging er met de winst in de MotoGP vandoor. De Italiaan bleef de gehele Spaanse concurrentie voor.

Dovizioso wint MotoGP in Catalonië

Klassementsleider Maverick Vinales beleefde niet zijn beste weekeinde. De Spanjaard moest vertrekken van plaats negen en viel in de race zelf nog een plaatsje terug.

Zijn landgenoten Marc Márquez en Dani Pedrosa moesten de eer van de thuisrijders verdedigen en deden dat aanvankelijk naar behoren. Op tien ronden van het einde werden ze echter gepasseerd door Dovizioso, die snel van hen wegreed en de vierde zege uit zijn loopbaan boekte. De Italiaan, vorige week in eigen land ook al de beste, is Vinales nu tot op zeven punten genaderd.

Márquez wint Moto2

Alex Márquez zegevierde in de Moto2. De Spanjaard was voor eigen publiek de Italiaan Mattia Pasini en de Zwitser Thomas Lüthi ruimschoots te snel af. De Italiaan Franco Morbidelli eindigde als zesde, maar behield desondanks de leiding in de WK-stand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl