Dafne Schippers
NOS SportAangepast

Voor trainer Dafne Schippers telt alleen de prestatie op de WK

Afgelopen donderdag won Dafne Schippers voor de eerste keer dit seizoen een 100 meter. Het is volgens haar trainer Rana Reider de opmaat naar wat een goede prestatie moet worden tijdens de WK in augustus: "Ze zit nu op 80 procent. We hebben nog wat werk te doen. Dafne moet nu vooral veel wedstrijden lopen."

Vandaag start Schippers in Hengelo bij de FBK Games. Ze is een van de publiekstrekkers. "Ik vind het fijn dat de FBK Games vlak achter de Diamond League-wedstrijd van Rome zitten. Op de 100 meter heb je een paar races nodig om erin te komen", aldus de Utrechtse atlete.

In Rome won Schippers in 10,99. Ze was tevreden met de winst, maar nog niet met de tijd. "De race was oké, maar ik moet nog een stap verder."

Rana Reider op zijn eerste dag in Papendal

Voor Schippers is het wennen dat ze nu nog niet de snelle tijden loopt die ze vorig seizoen in deze periode liep. Maar dat is volgens haar coach Reider een bewuste keuze. "Eerst wilde ze in alle races een PR lopen. Nu begrijpt ze dat niet alle races perfect zullen zijn. Elke week wordt ze beter. Iedereen is vergeten wat ze vorig jaar voor de Olympische Spelen liep. Mensen hebben het alleen maar over haar zilveren medaille in Rio. Ons doel voor dit jaar is de WK in Londen. Dat zullen mensen onthouden."

Topsprintsnelheid

Reider: "In Rome was haar start erg goed, van 0 tot 20 meter. Daarna konden een paar loopsters dichterbij komen, maar haar topsprintsnelheid was weer goed. We werken eraan om het een vloeiend geheel te laten worden. Ze heeft voor het eerst in jaren het indoorseizoen overgeslagen. Ze moet nu wedstrijden lopen, ritme vinden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl