Bloemen bij het Oostwende College voor de 14-jarige Savannah
NOS NieuwsAangepast

'Verdachte dood Savannah wilde naar buitenland'

De 16-jarige jongen die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van het 14-jarige meisje Savannah uit Bunschoten heeft op de dag dat haar lichaam werd gevonden zijn vrienden op Facebook om een lift naar het buitenland gevraagd. Dat meldt RTL Nieuws op basis van gesprekken met Facebookvrienden van de verdachte.

Volgens een van die Facebookvrienden had de verdachte een paar dagen daarvoor zijn naam al veranderd op Facebook en delen van zijn profiel verwijderd.

Treinspotter

De jongen zou een fanatieke treinspotter zijn en op Facebook veel vrienden met dezelfde hobby hebben. "Ik hoorde woensdagochtend dat hij was aangehouden", zegt een van hen. "Ik voelde wel iets van ongeloof. Het ging altijd puur om dingen die met het spoor te maken hadden. Wat hij op privégebied deed, wist ik niet. Hij was wel een vriend. De laatste keer dat ik hem heb gezien, was met carnaval. Ik ben echt van slag. Ik heb het gevoel dat ik iemand ken die iets op zijn geweten heeft."

Bunschoten stil om Savannah

Het lichaam van Savannah werd zondagochtend gevonden in een sloot op een industrieterrein in Bunschoten. Ze was om het leven gebracht. De verdachte van 16 werd een dag later aangehouden.

Het meisje werd donderdag 1 juni rond 15.00 uur voor het laatst gezien. 's Avonds werd ze als vermist opgegeven en plaatste haar moeder een opsporingsbericht op Facebook dat massaal werd gedeeld.

De Kronkels

De volgende ochtend werd haar fiets gevonden bij een bushalte in Hoogland, maar van Savannah ontbrak nog ieder spoor. Honderden vrijwilligers verzamelden zich zondag in Bunschoten om haar te zoeken, maar het was een toevallige voorbijganger die haar lichaam vond in het water bij industrieterrein De Kronkels.

Een dag later maakte de politie bekend dat er in haar zaak een jongen van 16 uit Den Bosch was aangehouden. Deze jongen was op de dag dat het meisje verdween veroordeeld voor langdurig schoolverzuim.

Stille tocht

Afgelopen donderdag werd in Bunschoten een stille tocht gehouden voor Savannah, waar enkele duizenden mensen aan deelnamen. Die dag werd ook bekend dat het voorarrest van de verdachte met twee weken werd verlengd.

Savannah wordt woensdag in besloten kring begraven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl