De hockeysters van Nijmegen vieren een treffer in de voorgaande promotieronde tegen Huizen.
NOS SportAangepast

Hockeysters Nijmegen terug in hoofdklasse

De hockeysters van Nijmegen keren terug op het hoogste niveau. De overgangsklasser was in Vught na shoot-outs te sterk voor MOP en dat was na de 2-1 zege vorige week in Nijmegen voldoende voor promotie.

MOP had lange tijd het beste van het spel, kwam via Lotte van Dongen ook op voorsprong, maar twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd zorgde Senna Bombach vanuit de kluts voor de gelijkmaker: 1-1.

In de shoot-outs wist Nijmegen-goalie Saskia van Duivenboden twee inzetten te keren en stuurde haar ploeg daarmee naar de hoofdklasse.

Bloemendaal dwingt derde duel af

Ook HGC had zaterdag promotie kunnen veiligstellen tegen Bloemendaal, maar slaagde daar niet in. De ploeg van assistent-coach Teun de Nooijer won dankzij twee treffers van Josien Galema met 2-0 en dwong daarmee een derde wedstrijd af.

Zondag krijgt HGC in eigen stadion de kans om alsnog promotie naar de hoofdklasse af te dwingen. In het seizoen 2010/2011 kwamen de hockeysters van HGC voor het laatst uit op het hoogste niveau.

Almere handhaaft zich

Bij de mannen zorgden Almere en Schaerweijde voor een zinderende apotheose. Almere, dat bij een thuiszege nog een seizoen verzekerd zou zijn van hoofdklassehockey, gaf echter een 2-0 voorsprong uit handen.

In de laatste minuut tekende Scott Tupper voor de gelijkmaker, maar in de shoot-outs trok de overgangsklasser toch aan het kortste eind.

Jur van der Have, de maker van de belangrijke aansluitingstreffer voor Schaerweijde, miste de beslissende shoot-out.

Hurley blijft in de race

De beslissing bij HDM tegen Hurley valt zondag. In het Amsterdamse Bos kwam overgangsklasser HDM nog wel met 0-1 voor, maar Hurley trok na rust de zaken recht en won met 4-1.

Zondag krijgt HDM in eigen huis de kans om alsnog promotie af te dwingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl