NOS WielrennenAangepast

Kennaugh wint op Alpe d'Huez, Porte vergroot voorsprong

Kennaugh wint op Alpe d'Huez, Porte vergroot voorsprong

De zevende etappe in het Critérium du Dauphiné is gewonnen door Peter Kennaugh. De Brit van Sky bleef als laatste van een vluchtgroep over en kwam solo aan op Alpe d'Huez.

In de 168 kilometer lange rit met zes flinke cols namen zeventien renners direct de benen. De jonge Nederlander Koen Bouwman (Lotto-Jumbo) was ook weer mee.

De ritwinnaar van dinsdag pakte onderweg voldoende punten om de bergtrui veilig te stellen. Op de Col de Sarenne viel de kopgroep uit elkaar en Kennaugh liet niet veel later, op de slotklim, ook Ben Swift achter.

Porte vergroot voorsprong op Froome

Klassementsleider Richie Porte werd zesde op 1.56 van de winnaar. Hij pakte daarmee 23 seconden op de nummer twee van het klassement Chris Froome. De voorsprong van Porte op zijn oude kopman is nu 1.02.

Morgen eindigt de Dauphiné met een loodzware bergrit van 115 kilometer van Albertville naar Plateau de Solaison, een klim van buitencategorie.

Oomen veertiende

Sam Oomen en Stef Clement hielden de schade beperkt. De jonge Sunweb-renner finishte als negentiende, slechts achttien seconden achter Froome, en klom in het klassement naar plaats veertien. Clement werd 23ste en staat nu achttiende.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl