NOS SportAangepast

Cavs grijpen laatste strohalm in NBA-finals

Cleveland Cavaliers hebben de spanning in de finale van de NBA enigszins teruggebracht. De Cavaliers wonnen het vierde duel met Golden State Warriors met 137-116 en voorkwamen daarmee dat een historische avond voor de Warriors.

LeBron James wordt met handen en voeten in bedwang gehouden door Shaun Livingston (links) en Matt Barnes van Golden State Warriors.

Nog nooit was een team kampioen geworden zonder een duel te verliezen in de NBA-playoffs. Maar dat liet de ploeg van sterspeler LeBron James en uitblinker Kyrie Irving niet gebeuren. Sterker, Cleveland ging zelf op recordjacht.

Met twee snelle driepunters vlogen de Cavs uit de startblokken en het aantal van 86 punten na een helft (ruststand 86-68) was nog nooit eerder gehaald in de NBA-finale. Irving was goed voor 41 punten, tien meer dan ploeggenoot James.

Maar die zorgde dan weer voor zijn negende triple-double (31 punten, 10 rebounds en 11 assists) in de finale, waarmee hij een stokoud NBA-record van Magic Johnson uit de boeken speelde.

Hoewel de kaarten nog steeds gunstig liggen voor de Warriors, hebben de Cavaliers nu de kans om historie te schrijven. Geen ploeg won ooit de titel na een 3-0 achterstand in de finale.

Inspiratie kan Cleveland putten uit de finaleduels van vorig seizoen. Toen werd Cleveland kampioen na een 3-1 achterstand in de finale.

"Wij hebben het kampioenschap in ons DNA", jubelde James na afloop. "Dat hebben we vanavond laten zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl