Politieonderzoek in Putten
NOS NieuwsAangepast

Wilco Viets neergestoken in Putten

Wilco Viets, een van de twee mannen die ten onrechte zijn veroordeeld in de Puttense moordzaak, is gisteravond zwaargewond geraakt bij een steekpartij in Putten. Dat meldt misdaadverslaggever Peter. R. de Vries op Twitter. Anja du Bois, de vrouw van de eveneens onterecht veroordeelde Herman du Bois, bevestigt tegenover Omroep Gelderland het verhaal.

De Vries meldt dat Viets gisteravond tien keer is gestoken door een Poolse man, die hij wilde helpen. De 24-jarige Pool uit Noordwijkerhout was samen met een vrouw van 19 en wilde een lift naar het politiebureau.

In de auto liep het volgens de politie uit de hand en werd Viets gestoken. Bij het politiebureau vluchtte iedereen uit de auto en werd Viets nog eens gestoken. Toen de politie langskwam, waren de twee verdachten al weg.

Agenten zagen even later dat de man een mes op de keel van de vrouw zette. Hij wilde dat pas laten vallen na een waarschuwingsschot. De twee worden verdacht van brandstichting en poging tot doodslag en zijn aangehouden.

Brandstichting

Vermoedelijk hebben de Pool en de vrouw eerder op de avond ook geprobeerd brand te stichten op een camping. Ook onderzoekt de politie of ze betrokken zijn bij een inbraak.

Of het slachtoffer inderdaad Wilco Viets is wil de politie niet bevestigen. "Omdat wij geen uitspraken mogen doen over namen en achtergronden van de betrokkenen."

Vrijgesproken

Volgens Peter R. de Vries staat de zaak los van de Puttense moordzaak. Hij verwacht dat de herstelperiode voor Viets lang gaat duren. Viets is geopereerd en zou niet in levensgevaar zijn.

Viets en zijn zwager Herman du Bois werden in 2002 na zeven jaar cel vrijgesproken, na onderzoek van onder meer Peter R. de Vries en oud-hoofdcommissaris Jan Blaauw uit Rotterdam. De twee kregen een schadevergoeding van ruim 900.000 euro per persoon.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl