NOS VoetbalAangepast

Recordinternational Sneijder: hier zit een heel gelukkig mens

Met dikke cijfers winnen met Oranje, een recordaantal interlands en scoren op je verjaardag. Wesley Sneijder heeft vermoedelijk weleens een slechtere vrijdagavond gehad.

De middenvelder is trots op het 'magische getal' van 131 caps, waarmee hij Edwin van der Sar in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg (5-0 zege) voorbij is gegaan op de lijst van recordinternationals.

Gretige Sneijder trots op mijlpaal bij Oranje

Wesley Sneijder heeft vrijdag een gouden schaal en een gesigneerd shirt gekregen ter ere van zijn 131e interland voor het Nederlands elftal. Op de gouden schaal staan alle wedstrijden die hij voor Oranje heeft gespeeld, het shirt met daarop de handtekeningen van zijn medespelers bevat een verwijzing naar zijn eerste én 131e interland.

"Ik heb hier altijd keihard voor gewerkt en er veel voor gelaten om hier steeds weer bij te zijn", beseft Sneijder. "Het is bijzonder, helemaal als je deze wedstrijd op je verjaardag mag spelen en ook nog eens scoort en met 5-0 wint."

De speler van Galatasaray ontving na afloop als eerbetoon uit handen van de KNVB een schaal waarin alle 131 interlands gegraveerd staan. Daarnaast hield aanvoerder Arjen Robben een speech in de Oranjekleedkamer.

Speech van Robben

"Het ging over alles wat we hebben meegemaakt", vertelt Sneijder. "Robben gaf een hele mooie speech. Ik heb heel veel mooie dingen met hem bij het Nederlands elftal mogen meemaken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl